Doctorul lunii - Elena Copaciu – Seful Clinicii ATI a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti ( articol preluat partial din revista “Doctorul meu”)

Majoritatea celor care au urmarit povestea Amaliei Antoniu o stiu drept doctorita care le-a salvat de la moarte pe cele doua femei contaminate la "CFR2"

Prim- solista Teatrului National de Opera  "Ion Dacian" Amalia Antoniu si Alice Roxana Preda au fost internate la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti in 20 aprilie, dupa ce au intrat in soc septic in urma unor interventii chirurgicale minore la care au fost supuse la Spitalul CFR2.

 

Cele doua femei au contactat o bacterie extrem de periculoasa - Burkholderia cepacia - considerate o "bomba" cu ceas in orce clinica din lume. Acest germen de spital a dobandit rezistenta la antibiotice, iar agresivitatea sa naturala il face o amenintare redutabila pentru viata celor contaminate.

 

"Am avut putin noroc cand am descoperit arma crimei, ne-a declarat dr. Elena Copaciu, sectia sefei ATI de la Universitar, care a salvat-o pe Amalia Antoniu. A fost si pentru noi o mare surpriza, fiindca ne asteptam la un germen gram negative, dar nu la acesta. Sefa laboratorului avea cateva kituri de analiza mai performante, care dau rezultate daca se foloseste o aparatura de investigatie de ultima generatiesi in cazul in care germenul creste incet pe mediul de cultura. "Este vorba despre un analizor automat de identificare specii bacteriene folosind paneluri BD Phoenix."* Probabil ca intr-un spital fara aceasta tehnologie nu s-ar fi obtinut niciun rezultat, mai ales ca proba a fost recoltata in afara unui episod febril, cand se elibereaza o cantitate mai mare de germeni in sange", citeaza cotidianul "Puterea"

 

In prezent, Amalia si Alice sunt salvate. Au inviat pur si simplu, dupa zile de coma indusa de medicamente si ulterior saptamani petrecute pe patul de spital, cand numai familiile lor mai sperau intr-un miracol. Miracolul care s-a petrecut si pentru ca doctorul Copaciu si echipa domniei sale au actionat cu profesionalism, asa cum au recunoscut si medicii austrieci la care Amalia a apelat cu ceva saptamani in urma, pentru a-si salva starea sanatatii.

Pentru profesionalismul, devotamentul si conduita impecabila cu care Doamna Doctor Elena Copaciu practica meseria de Medic, echipa revistei "Doctorul meu " are onoarea sa o numeasca " Doctorul lunii".

 

 

* nota Novaintermed

Contact rapid!

Contact rapid
* campuri obligatorii

Multumim!

Multumim pentru mesaj. Incercam sa raspundem cat mai urgent!

Inchide fereastra